Nursing

http://link.springer.com/journal/41193

List of Papers (Total 73)

4 Vragen over: Vettransplantatie bij brandwondlittekens

Samenvatting‘Vastzittende littekens komen voor na heel ernstige brandwonden, maar ook na andere ernstige verwondingen zoals een auto-ongeval of necrotiserende fasciitis. Ze ontstaan wanneer niet alleen de huid, maar ook de onderliggende vetlaag (subcutis) is aangedaan.

Salaris

Medicatiediefstal

SamenvattingEen van de beste beslissingen in mijn leven was het stoppen met de nachtdienst. Structureel voelde ik me belabberd. Aan het eind van de nacht controles doen om de dagdienst te ontlasten, steunend op de bloeddrukpaal als ware het een rollator. En dan twee dagen later weer vrolijk klaar staan voor dagdienst. Ik kon het gewoon niet meer.

Staken moet je durven

Docenten op de basisschool staakten op 12 december. Staken. Ik heb dat in mijn verpleeg-carrière nooit meegemaakt. Wel dat we het erover hadden. Maar we hebben het nooit gedaan in de zeventien jaar dat ik in het wit werkte.

Professionele nabijheid

In de documentaire Nachtzuster brengt een aantal patiënten een ode aan verpleegkundigen die hen door moeilijke momenten hebben geleid. Meestal was de doorslaggevende interventie eenvoudig.

Verfrissend

Als je de Nursing Experience in december gemist hebt, heb je écht iets gemist. Het grote Nursing-Zorgdebat bijvoorbeeld, waar de gemoederen hoog opliepen toen de stelling over wel of niet harder actie voeren voorbijkwam.

Vrij is vrij

Soms is op je vrije dag werken het enige juiste dat je kunt doen, vindt wijkverpleegkundige Esther Otten.

Dood en verderf

Na het overlijden van een jonge moeder op de IC heeft verpleegkundige George het zwaar. Bestaat zijn beroep echt alleen uit dood en verderf?

Metoclopramide

Metoclopramide wordt voorgeschreven bij misselijkheid en braken. Het middel ‘opent’ de doorgang van de maag naar de darmen en stimuleert de bewegingen van de maag en darmen (peristaltiek). De maag raakt hierdoor eerder leeg, waardoor misselijkheid en braakneigingen zullen afnemen. Daarnaast blokkeert metoclopramide de prikkeling van het braakcentrum in de hersenen. Ook dit...

Antwoorden op de vragen op pagina 25

C De patiënt mag de eerste dagen na het starten met metoclopramide niet autorijden, en daarna alleen als er geen bijwerkingen zijn (bijvoorbeeld vermoeidheid).

Voor de bijl

Of ik er wel eens aan denk om terug te keren naar het vak van verpleegkundige? Het is een vraag die mij vaak gesteld wordt. En ook al heb ik mijn BIG-registratie nog steeds, het antwoord is toch nee.

Wie weet het beter?

De Duitse verpleegkundige Niels zit vast. Hij wordt inmiddels verdacht van 100 moorden.

In hetzelfde schuitje

Wietse is boos. Als wijkverpleegkundige heeft hij te veelcliënten. Dat maakt dat hij zich al maanden achtereen overbelast voelt. Hij sprak er al eens over met zijn teamleider. Toen werd een collega van hem plotseling ziek. Of hij de cliënten deels wilde overnemen. Op één voorwaarde zei Wietse stellig: hier blijft het bij, ik kan voorlopig echt geen nieuwe cliënten meer aannemen.

De dementie-verpleegkundige

Onno de Gooijer lijdt sinds drie jaar aan dementie. Hij heeft het lang verborgen gehouden voor zijn vrouw, maar op een gegeven moment hield hij dat niet meer vol. Hij vergat de simpelste dingen. Zelfs de gang naar de supermarkt werd een onmogelijk opgave. Hoe vaak was hij wel niet teruggestuurd omdat hij de helft vergeten was?

Maagsonde in het echt

Maagsondes inbrengen. Het is nogal wat. Een halve meter snoer via de neus naar de maag leiden. Verpleegkundigen vinden het super gaaf, is mijn ervaring. Gekkies zijn we.

Zonder woorden

Was er maar een protocol voor wat je moet zeggen als je alleen bent met een stervende patiënt, verzucht student Lotte Stevens.