Nursing

http://link.springer.com/journal/41193

List of Papers (Total 59)

Verslaving en afhankelijkheid II

Verslaving kan gezondheidsrisico’s veroorzaken door verminderde weerstand, ongezonde leefstijl en het middelengebruik zelf. Dit speelt ook bij verslaving aan legale middelen als alcohol, tabak en slaap- en kalmeringsmiddelen. Deze medicijnquiz is het tweede deel van een drieluik over verslaving, dit keer met de focus op alcoholverslaving.

Yuk en jeuk

Plas, poep, braaksel, riekende wonden. Verpleegkundigen moeten al een sterke maag hebben en niet al te snel van slag raken door hetgeen hun reukorgaan detecteert. We zijn wel wat gewend en zijn er niet (meer) vies van. We zijn gehard door al die lichaamssappen die de natuur ons geeft. Nee, lichaamssappen, daar kunnen we wel wat mee.

Blijf van ons af

Ik geef iedere patiënt tegen beter weten in 105 procent van mezelf. Van mezelf. Als verpleegkundige, maar ook als mens. Dat is het prachtige aan ons vak, vind ik. Dat je mensen heelt, bereikt, ondersteunt, vooruit krijgt met je stem, je handen, jezelf.

3 vragen over

Wie: Brigit Muis is verpleegkundige bij het Brandwondencentrum in Beverwijk en coördinator opleidingen en projecten bij de Brandwondenstichting.

Feest!

De sfeer rond het verpleegkundig vakgebied is de laatste tijd wat somber. Het personeelstekort loopt op.

Kleur bekennen

Ik ben knalrood. Nee, niet van schaamte; ik bevind mij in het rode kwadrant van het Quinnmodel van concurrerende waarden.

Medicijnquiz

1B Volgens de DSM-V is een stoornis in het gebruik van een middel een patroon van onaangepast gebruik van een middel dat significante beperkingen of lijden veroorzaakt, waarbij sprake is van een aantal criteria (zie kader).

Medicijnquiz

Verslaving kan gezondheidsrisico’s veroorzaken door verminderde weerstand, ongezonde leefstijl en het middelengebruik zelf. Dit speelt ook bij verslaving aan legale middelen als alcohol, tabak en slaap- en kalmeringsmiddelen. Deze medicijnquiz is het eerste deel van een drieluik over verslaving.

Reality-tv

Terwijl haar late dienst zo rustig begon, heeft senior verpleegkunde cardiologie Maaike te Groen plots het gevoel dat ze in een reality-tv-serie zit.