Tandartspraktijk

http://link.springer.com/journal/12496

List of Papers (Total 136)

Award voor Ubele van der Velden

De William J. Gies Award - ter nagedachtenis aan Arthur Hastings Merritt - is dit jaar uitgereikt aan prof. dr. Ubele van der Velden, emeritus hoogleraar parodontologie en directeur van het postdoctorale parodontologieprogramma aan ACTA en tevens voorzitter van het Postgraduate Education Committee van de European Federation of Periodontology.

Het gezicht: ken- en genmerken

Precies zijn vader! En hij lijkt ook op opa. We herkennen ze goed, die trekken in het gezicht die typisch zijn voor een bepaalde familie en die generatie na generatie opduiken. Zelfs eeuwen later bij verre nakomelingen.

KROON- EN BRUGWERK

Doel van dit onderzoek was na te gaan of extractie van P1’s resulteert in eenmeermesiale beweging van hetmandibulaire buccale segment en de gewenste rotatie veroorzaakt bij het oprichten van de M3. In dit onderzoek werden de veranderingen in de angulatie van de M3 in relatie tot een referentievlak en tot de lengteas van de M2 geëvalueerd. Deze veranderingen werden vergeleken bij ...

ALGEMEEN

De radiologische evaluatie van wortelfracturen wordt gewoonlijk uitgevoerdmet behulp van periapicale en occlusale foto’s. De introductie van de cone beamcomputed tomografie (CBCT) heeft nieuwe diagnostischemogelijkheden gecreëerd. De doelen van het onderhavige onderzoek waren de traditionele tweedimensionale röntgenfoto’s te vergelijkenmet limited CBCT-afbeeldingenmet betrekking ...

ENDODONTIE

Vanouds wordt linguaal openen met succes toegepast, maar de resultaten van dit onderzoek duiden erop dat dit geen rechtlijnige toegang tot de apex bij onderincisieven mogelijk maakt. Het buccaal openen zou bij deze elementen de voorkeursbenadering van het wortelkanaalsysteem moeten zijn en het afwijken hiervan zou een uitzondering moeten zijn.