PodoPost

http://link.springer.com/journal/12480

List of Papers (Total 35)

U gaf ons mooie cijfers

In deze laatste editie van Podopost in ons jubileumjaar 2017 kijken we niet terug naar het verleden, maar vooruit naar de toekomst. Dat doen we met een interview met trendwatcher Adjiedj Bakas en met een toekomstschets van de pedicurepraktijk in 2035.

IJskoud de beste

Bernadet is pedicure. Zij deelt haar praktijkervaringen – met een kwinkslag en in de overtreffende trap – middels deze column in Podopost en een blog in de nieuwsbrief. Daarbij ventileert zij haar ongezouten visie op zaken binnen de pedicurewereld.

2018

Tijdens de Vakbeurs Pedicure lieten diverse pedicures weten het blad met veel plezier te lezen. Daar doen we het natuurlijk voor. Ook kregen we terug dat het themanummer over de instrumenten (Podopost 7) en het artikel over veneuze insufficiëntie (Podopost 8) door veel pedicures erg gewaardeerd werden.

Plussen & minnen

Bernadet is pedicure plus. Zij deelt haar praktijkervaringen – met een kwinkslag en in de overtreffende trap – middels deze column in Podopost en een blog in de nieuwsbrief. Daarbij ventileert zij haar ongezouten visie op zaken binnen de pedicurewereld.

Plannen voor gevorderden (2)

Bernadet is pedicure plus. Zij deelt haar praktijkervaringen – met een kwinkslag en in de overtreffende trap – middels deze column in Podopost en een blog in de nieuwsbrief. Daarbij ventileert zij haar ongezouten visie op zaken binnen de pedicurewereld.

Rapporteren

Tineke de Beer is eigenaar van Voetverzorging Tineke de Beer in Nieuwegein met zes pedicures in dienst. Ze is docent en bestuurslid van ProCERT

Plannen voor gevorderden (1)

Bernadet is pedicure plus. Zij deelt haar praktijkervaringen – met een kwinkslag en in de overtreffende trap – middels deze column in Podopost en een blog in de nieuwsbrief. Daarbij ventileert zij haar ongezouten visie op zaken binnen de pedicurewereld.

Enquête en traktaties

Podopost wordt door veel abonnees gewaardeerd en dat al 30 jaargangen lang. Daar zijn we heel blij mee en dat willen we graag zo houden. In de afgelopen 30 jaar hield de redactie diverse lezersonderzoeken om zo goed mogelijk in te spelen op de behoefte van onze abonnees.

Nog vragen?

“Heeft u nog vragen over dit geneesmiddel?”, vraag de jonge kassajuffrouw van de drogisterijketen bij het afrekenen van het doosje paracetamol.

Keuzes maken

“Zo aan het eind van de zomer staan er weer allerlei dingen op stapel om aan te werken in de praktijk of in uw bedrijf.

Overzicht bij- en nascholing

Als pedicure wilt u graag bijblijven in uw vak. Niet alleen om uw cliënt de beste zorg te kunnen bieden, maar ook om u zelf te blijven ontwikkelen. Podopost zette bij- en nascholingen voor het komende jaar voor u op een rijtje. Of u zich nu wilt bijscholen in kennis op het gebied van huid- en nagels, specialistische technieken of wellnessbehandelingen, maakt niet uit. Op de website ...

‘Cliënt heeft jeuk aan de voet’

Vraag: Een lezer heeft een vraag over een rechtervoet van een klant. ‘Cliënt heeft veel jeuk en heeft al verschillende soorten zalf van een dermatoloog geprobeerd, zonder resultaat. Wat kunnen we daar aan doen en wat is het? De klachten zijn in 2011 ontstaan. Welke zalfjes ze allemaal gebruikt heeft, weet ze niet meer. Er is vier keer prednison ingespoten en onlangs is de plek één ...

Scholing

Wie behoefte heeft aan verdiepen of verbreden van de eigen kennis, gaat kijken wat er aan scholing wordt aangeboden.

Vakantiestress

“We gaan weer heerlijk richting de vakantie. Ik denk dat iedere pedicure dan toch ongemerkt veel meer stress ervaart. We willen iedere cliënt bedienen en ook zelf heerlijk op vakantie gaan.

Duurzaam ondernemen

‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen’, 15 jaar geleden was het nog een kreet waar weinig belangstelling voor was. Tegenwoordig is dat wel anders.

Duurzaam

“Duurzaam ondernemen mag anno 2017 voor niemand meer een ver-van-mijn-bed-show zijn. Ook wij pedicures mogen, wat zeg ik, móeten ons steentje bijdragen om de aarde zo leefbaar mogelijk aan onze kinderen en kleinkinderen door te geven.

‘We nemen de tijd voor de klant’

Niet alleen Podopost heeft dit jaar een jubileum ook sommige groothandels vieren dit jaar feest. Een van deze groothandels is Medi Zorg Services in Almelo waar Ruud en Helma Huffmeijer al 20 jaar de scepter zwaaien. Beiden verheugen zich op hun jubileumfeest dat in het weekend van 10 en 11 juni is.

Bijscholing

“Afgelopen week zijn we met het team weer eens naar een bijscholingscursus geweest. Meestal kiezen we scholingen in ons directe vakgebied. Nu hebben we een keer een scholing in verkooptechniek gedaan. Ik moet zeggen voor velen van ons een eyeopener, ook voor mijzelf al zit ik al 35 jaar in het vak. Wat leer je dan in zo’n cursus, hoor ik iedereen denken, want ik wil mijn cliënten ...

Reputatie

“Het succes van je praktijk hangt nauw samen met je reputatie op de afzetmarkt. Die reputatie moet je bij de start van je bedrijf van de grond af zelf opbouwen. Je moet ’m als het ware verdienen. Voor een beginnende pedicure is dat geen peuleschil. Je bent nog onervaren, want in het praktijklokaal kwam je lang niet alle soorten en maten voetproblemen tegen.

Eelt verwijderen voor schone wond

Medisch pedicure Lida Lensvelt heeft een eigen praktijk in Bergen (NH) en is ook al jaren lang verbonden aan de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. Ze heeft een vaste positie in het diabetisch voetenteam, dat in maart 2016 in het ziekenhuis in Alkmaar werd opgezet.

Cosmetisch

Dat het aantal lezers van een blad als De schoonheids-specialist volgens Marktdata.nl tussen 2015 en 2016 bijna is verdubbeld, toont aan hoe veel belangstelling er is voor de wellnessmarkt. Die interesse is er ook vanuit veel pedicures, omdat ze de afwisseling in het werk zo waarderen, of omdat ze een bewuste keuze voor de cosmetische kant hebben gemaakt. In deze uitgave staat die ...

Zelf testen op schimmelnagels

De FungiCheck is een nieuwe testkit die aantoont of een nagel is geïnfecteerd met een schimmel (dermatofyt). De bepaling duurt nog geen kwartier en kan gedaan worden door de (medisch) pedicure zelf. De kit is ontwikkeld in Japan, waar ook wetenschappelijke studies zijn gedaan. “De test geeft zekerheid en bespaart kosten en ongemak voor de cliënt.”

Bel-(me)-niet-(aan)!

“Tot een paar jaar geleden werd ik zowat dagelijks telefonisch benaderd door allerhande bedrijven en instanties die mij iets onduidelijks wilden verkopen, mij een lidmaatschap wilden aansmeren of mij donateur wilden maken van het zoveelste goede doel. Nu neem ik tijdens het pedicuren de telefoon niet op. Daarvoor heb ik een antwoordapparaat. Maar die organisaties zijn ...

Lezers schrijven

Langs deze weg wil ik graag reageren op de rubriek Op Bezoek. De praktijk van Lida van de Wetering zou 2500 cliënten hebben. Wat voor behandeling kun je dan nog uitvoeren?

‘Steeds pijn aan de rechtervoet’

Al enkele jaren komt de 91-jarige Mieke Huizen in mijn praktijk. Ze heeft geen heftige klachten, maar regelmatig verschijnt er een likdoorn onder het kopje van metatarsale 5 en in mindere mate ook onder het kopje van metatarsale 1. Eerst worden de wandelschoenen vervangen, maar nog is het probleem niet opgelost. Tot ik bij haar thuis kom...