PodoPost

http://link.springer.com/journal/12480

List of Papers (Total 101)

Uitgelicht

Hygiëne

Hamerslag

Ondernemen

Op bezoek

Kerstpresentje

Pedicure-af

Op de laatste dag van mijn vakantie zit ik op mijn mooi bruin gebakken billen nog wat na te mijmeren aan de Spaanse kust. Ik bedenk dat mijn vakanties uit drie fases bestaan.

Flexwerken

In sommige tijdschriften voor ondernemers worden hele artikelen gewijd aan het flexwerken. Geen vaste werkplek meer, maar daar werken waar op dat moment plaats is. Inloggen in het systeem en je kunt aan de arbeid, hetzij op kantoor of thuis. Fantastisch zeggen sommigen, het haalt veel meer uit de werknemer.

Consequent bijhouden is voorwaarde voor succes

Ambitieuze pedicures, die hun salon stevig op de kaart willen zetten, kunnen niet meer zonder social media. Het zijn dé kanalen om naamsbekendheid op te bouwen, klanten te binden en websitebezoekers te krijgen, die dan – uiteraard – direct online een afspraak kunnen maken. Instagram en Pinterest zijn zeer geschikte podia, omdat daarop alles draait om beeld, zegt Michiel de Visser, ...

Parttime werken

Als pedicure hoeft u zich in deze tijd niet te vervelen. Zowel de pedicurebranche als de gezondheidssector is behoorlijk in beweging en het opleidingenveld biedt steeds meer verdiepingscursussen aan.

Servicepagina

In de rubriek Voetzoekertjes kunt u tweedehands artikelen te koop vragen of aanbieden. Uitsluitend schriftelijke aanvragen (graag per e-mail) van maximaal 25 woorden en voorzien van uw naam, adres en telefoonnummer worden geplaatst.

Ontstoken nagels bij puber

Een pedicure vertelt dat ze in haar praktijk een 15-jarig meisje behandelt dat problematische ontstoken nagels heeft aan de halluci. Het groeien van de nagels leidt tot ontstekingen van de sulcus aan beide zijden. Ook als deze niet ingroeien. De ontstekingen ontstaan ook aan de andere digiti.

Verzekeringen

Tijdens de zomer is het meestal iets rustiger in de praktijk. Voor mij is dat een tijd om eens even dingen op te ruimen of te wijzigen. Op dit moment ben ik mijn verzekeringspakket even aan het nakijken. Goed dekkende verzekeringen zijn heel belangrijk. Dat blijkt maar weer uit mijn verhaal:

Dilemma’s

In het voorwoord van Podopost 5 (juni) schrijft hoofdredacteur Maureen Limpens over de dilemma’s ten aanzien van leven, dood en amputaties, waar artsen vaak mee te maken hebben.

Omzetmonitor pedicures Brancheomzet eerste helft van 2015: +5,7%

De totale brancheomzet van voetverzorging door pedicures en combinatiebedrijven van pedicures en schoonheidsspecialisten kwam in het tweede kwartaal uit op 26,6 miljoen euro (incl. btw). Dat is 2,2 procent meer dan in het tweede kwartaal van 2014.

Servicepagina

In de rubriek Voetzoekertjes kunt u artikelen te koop vragen of aanbieden. Uitsluitend schriftelijke aanvragen van max. 25 woorden en voorzien van naam, adres en tel.nummer worden geplaatst. Naar: podopost@bsl.nl. of Redactie Podopost, Postbus 246, 3390 GA Houten. U kunt voetzoekertjes ook op het Podopostforum plaatsen.

Een goede bedrijfsnaam is onderscheidend en helder

Een pakkende en vooral duidelijke bedrijfsnaam draagt in belangrijke mate bij aan de naamsbekendheid van een (nieuwe) pedicurepraktijk en dus aan het (aanvangs)succes van de onderneming. Soms is deze het resultaat van een creatieve ingeving, maar meestal is het bedenken van een passende bedrijfsnaam een proces van brainstormen, lijstjes maken, afvinken en checken of de naam die je ...

Nike komt met sportschoen voor gehandicapte atleten

Nike heeft de Flyease gelanceerd, een gemakkelijk aan te trekken sportschoen voor gehandicapte sporters.

Afgebakende verharding onder de linker hallux

De voet op de foto is van een jonge man, hij heeft aan laterale zijde van de linker hallux een afgebakende verharding. Dit geeft last als de nagel langer wordt, waardoor deze door de druk pijnklachten geeft. Het is geen ingroeiende nagel, de nagel ligt mooi vlak, wordt zelfs wat omhoog geduwd door deze ‘verharding’ en de sulcus is ondiep.

De uitdaging voor Podopost

Als hoofdredacteur van Podopost ben ik natuurlijk heel blij met het winnen van DePedicure.nl Award 2015 voor het favoriete pedicurevakblad en wil ik op deze plaats iedereen die een stem heeft uitgebracht hartelijk bedanken.