PodoPost

http://link.springer.com/journal/12480

List of Papers (Total 111)

‘We nemen de tijd voor de klant’

Niet alleen Podopost heeft dit jaar een jubileum ook sommige groothandels vieren dit jaar feest. Een van deze groothandels is Medi Zorg Services in Almelo waar Ruud en Helma Huffmeijer al 20 jaar de scepter zwaaien. Beiden verheugen zich op hun jubileumfeest dat in het weekend van 10 en 11 juni is.

Bijscholing

“Afgelopen week zijn we met het team weer eens naar een bijscholingscursus geweest. Meestal kiezen we scholingen in ons directe vakgebied. Nu hebben we een keer een scholing in verkooptechniek gedaan. Ik moet zeggen voor velen van ons een eyeopener, ook voor mijzelf al zit ik al 35 jaar in het vak. Wat leer je dan in zo’n cursus, hoor ik iedereen denken, want ik wil mijn cliënten ...

Reputatie

“Het succes van je praktijk hangt nauw samen met je reputatie op de afzetmarkt. Die reputatie moet je bij de start van je bedrijf van de grond af zelf opbouwen. Je moet ’m als het ware verdienen. Voor een beginnende pedicure is dat geen peuleschil. Je bent nog onervaren, want in het praktijklokaal kwam je lang niet alle soorten en maten voetproblemen tegen.

Eelt verwijderen voor schone wond

Medisch pedicure Lida Lensvelt heeft een eigen praktijk in Bergen (NH) en is ook al jaren lang verbonden aan de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. Ze heeft een vaste positie in het diabetisch voetenteam, dat in maart 2016 in het ziekenhuis in Alkmaar werd opgezet.

Cosmetisch

Dat het aantal lezers van een blad als De schoonheids-specialist volgens Marktdata.nl tussen 2015 en 2016 bijna is verdubbeld, toont aan hoe veel belangstelling er is voor de wellnessmarkt. Die interesse is er ook vanuit veel pedicures, omdat ze de afwisseling in het werk zo waarderen, of omdat ze een bewuste keuze voor de cosmetische kant hebben gemaakt. In deze uitgave staat die ...

Zelf testen op schimmelnagels

De FungiCheck is een nieuwe testkit die aantoont of een nagel is geïnfecteerd met een schimmel (dermatofyt). De bepaling duurt nog geen kwartier en kan gedaan worden door de (medisch) pedicure zelf. De kit is ontwikkeld in Japan, waar ook wetenschappelijke studies zijn gedaan. “De test geeft zekerheid en bespaart kosten en ongemak voor de cliënt.”

VTV

Samenwerken

Uitgelicht

Hygiëne

Hamerslag

Ondernemen

Op bezoek

Kerstpresentje

Pedicure-af

Op de laatste dag van mijn vakantie zit ik op mijn mooi bruin gebakken billen nog wat na te mijmeren aan de Spaanse kust. Ik bedenk dat mijn vakanties uit drie fases bestaan.

Flexwerken

In sommige tijdschriften voor ondernemers worden hele artikelen gewijd aan het flexwerken. Geen vaste werkplek meer, maar daar werken waar op dat moment plaats is. Inloggen in het systeem en je kunt aan de arbeid, hetzij op kantoor of thuis. Fantastisch zeggen sommigen, het haalt veel meer uit de werknemer.

Consequent bijhouden is voorwaarde voor succes

Ambitieuze pedicures, die hun salon stevig op de kaart willen zetten, kunnen niet meer zonder social media. Het zijn dé kanalen om naamsbekendheid op te bouwen, klanten te binden en websitebezoekers te krijgen, die dan – uiteraard – direct online een afspraak kunnen maken. Instagram en Pinterest zijn zeer geschikte podia, omdat daarop alles draait om beeld, zegt Michiel de Visser, ...

Parttime werken

Als pedicure hoeft u zich in deze tijd niet te vervelen. Zowel de pedicurebranche als de gezondheidssector is behoorlijk in beweging en het opleidingenveld biedt steeds meer verdiepingscursussen aan.