Skipr

http://link.springer.com/journal/12654

List of Papers (Total 473)

Rob Dillmann

“Dat kreeg ik van huis uit mee. Eerst een klein jolletje, toen een tweemans zwaardboot, vervolgens een zestienkwadraat. Nu hebben wij een mooi oud, klassiek zeeschip, want ik ben een zeezeiler.

Henk van Dijk: ‘Wandelen is als mediteren’

Hij loopt graag lange tochten. Liefst alleen, want anders wordt er te veel gepraat. Al mag hij graag kletsen met zijn alter ego.

Zorg: een beroep of een roeping?

Wat kun je je nog meer wensen behalve uitstekende zorg? Veel, zo bleek tijdens een niet gepland bezoek aan een ziekenhuis op de Filippijnen.

Brandstichting in behandelcentrum

In behandelcentrum De Schar in Schagen woedt een brand in een van de gebouwen. Nog geen week later is het weer raak. Twee bewoners worden voor brandstichting aangehouden, van wie er één later bekent

‘De moderne ambachtsman blijkt een duizendpoot te zijn’

“Dokters zijn doeners. En wat zij doen, doen ze het liefst alleen. Ambachtslieden in de moderne tijd die hun werkzaamheden uitvoeren bij de patiënt. Schoenmaker, hou je bij je leest, zou je zeggen.Maar in de huidige samenleving zijn we verzot op generalisten.

De gezonde keuze aan de formatietafel

Vroeger zag je de koekjes op tafel bij de informateur. Nu staan er gezonde snacks en water. Een gezonde keuze op een bijzonder moment geagendeerd.

‘Een goede relatie vergt onderhoud’

Ruim drie jaar geleden vertelden Annelies Versteegden en Henk Nies in Teamwork over hun wittebroodsweken als voorzitter en lid van de raad van bestuur van Vilans. “Kom over drie jaar nog maar eens terug”, inviteerde Nies. Dat doen we graag. Hoe staat de samenwerking er nu voor?

Saskia Capello

Tom van Thiel