Denkbeeld

http://link.springer.com/journal/12428

List of Papers (Total 220)

Buitenwereld

Blijven leren

Warme douche

Ave Maria

Vandaag val ik in bij mevrouw Ligthart (90). Ik heb haar nog nooit ontmoet, voor mij bestaat ze tot op dit moment uit letters op papier en gesproken woorden van haar dochter. Normaal werken wij heel anders. Dan introduceert de klantcoördinator de vooraf goed geïnformeerde medewerker bij de klant en is de eventuele mantelzorger hierbij aanwezig om te kijken of het klikt.

Onzichtbaar

Distantie

Onderzoeken

Thuis

‘Ik denk dat ik vannacht mijn kindje krijg’

M evrouw De Jong woont sinds september 2014 in verpleeghuis De Hooge Tuinen te Naaldwijk. Ze is tachtig jaar en sinds twee jaar weduwe. Haar huwelijk was goed, maar kende ook een groot verdriet: ze maakte vijf miskramen door, waarna zij en haar man de hoop om kinderen te krijgen moesten opgeven.

Inspirerend

Dit stukje schrijf ik in Leeszaal West in Rotterdam. Het is een plek die mij inspireert na te denken over vernieuwing van dementiezorg. Juist omdat je ’m niet associeert met die rotziekte. In Leeszaal West kun je gratis goede boeken halen, die Rotterdammers te veel hadden.

Speelfilms moeten een waarheidsgetrouw beeld van dementie geven omdat ze anders de beeldvorming nadelig kunnen beïnvloeden

Beeldvorming heeft invloed en onjuiste beelden kunnen dus ook aanleiding zijn tot verkeerde opvattingen. Moeten filmmakers daarmee rekening houden als zij een speelfilm over dementie maken?