Uitgelicht

PodoPost, Mar 2017

Op 24 maart is het jaarlijks terugkerende ProVoet Congres, ditmaal in Cinemec Ede. Het thema van het congres is Huid. Annelies Leijen en Menno Gaastra verzorgen samen de lezing Casussen uit de pedicurepraktijk.

A PDF file should load here. If you do not see its contents the file may be temporarily unavailable at the journal website or you do not have a PDF plug-in installed and enabled in your browser.

Alternatively, you can download the file locally and open with any standalone PDF reader:

https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs12480-017-0024-0.pdf

Uitgelicht

Sprekers congres voorgesteld Op maart is het jaarlijks terugkerende ProVoet Congres ditmaal in Cine- mec Ede. Het thema van het congres is Huid. Annelies Leijen en Menno Gaastra verzorgen samen de lezing Casussen uit de pedicurepraktijk. Samenwerking tussen de medisch pedicure en de dermatoloog Menno en Annelies leggen de nadruk op de samenwerking tussen de medisch pedicure en de dermatoloog. Ze bespreken interessante casussen over bekende en minder bekende aandoeningen, zoals bijvoorbeeld psoriasis, palmoplantaire keratoderma en eczeem-problematiek. - Annelies Leijen, verpleegkundige en medisch pedicure Annelies is medisch pedicure binnen het Centrum Oosterwal, polikliniek voor Dermatologie en Flebologie in Alkmaar. Voordat ze als medisch pedicure begon, was ze al aan het centrum verbonden als verpleegkundige. Als verpleegkundige begeleidde ze patiënten, gaf uitleg over behandelingen, assisteerde bij verrichtingen en paste onder andere compressietherapie toe bij ulcus cruris aan de onderbenen. “Het werk is erg leuk en afwisselend, vooral in combinatie met de samenwerking met de artsen.” Menno Gaastra, Dermatoloog en fleboloog Menno is dermatoloog, fleboloog en duikarts. Hij is net als Annelies verbonden aan Centrum Oosterwal. Menno is daarnaast voorzitter van de domeingroep Vaten van de Nederlandse vereniging van Dermatologie en Venereologie (NVDV) en voorzitter van de Dutch College of Flebologie. Menno verzorgt veel bij- en nascholingen voor huisartsen, dermatologen in opleiding en andere medisch specialisten. “Ik ben geïnteresseerd in de voeten, omdat huid- en nagelafwijkingen ons veel kunnen vertellen over aandoeningen en het functioneren van het lichaam”. Neem voor meer informatie over het programma een kijkje op www.ProVoet.nl/congres


This is a preview of a remote PDF: https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs12480-017-0024-0.pdf

Bohn Stafleu van Loghum. Uitgelicht, PodoPost, 2017, 28-28, DOI: 10.1007/s12480-017-0024-0