Kids actief 8 +

Kinderopvang, May 2017

Schilderen geeft veel voldoening, daarom vinden kinderen het leuk om te doen. Met een flinke roller en een royale bak verf tover je in een middag een hele muur om in een nieuwe kleur en creëer je een totaal andere sfeer. Zijn er in de bso schilderklussen? Betrek er de kinderen bij en maak er een uitdagend en creatief project van.

A PDF file should load here. If you do not see its contents the file may be temporarily unavailable at the journal website or you do not have a PDF plug-in installed and enabled in your browser.

Alternatively, you can download the file locally and open with any standalone PDF reader:

https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs41189-017-0082-1.pdf

Kids actief 8 +

Schilderen geeft veel voldoening, daarom vinden kinderen het leuk om te doen. Met een flinke roller en een royale bak verf tover je in een middag een hele muur om in een nieuwe kleur en creëer je een totaal andere sfeer. Zijn er in de bso schilderklussen? Betrek er de kinderen bij en maak er een uitdagend en creatief project van. - den. Wees niet bang dat dit te moeilijk is. De kinderen kunnen internet gebruiken om plaatjes te downloaden en schetsen die met potlood of grijze verf op de muur. Houd de ontwerpen eenvoudig. Je zult verrast zijn over het leuke resultaat. ................................................................................................. Driedimensionaal Bespreek tijdens de brainstorm over de muurschildering ook driedimensionale opties. Na het schilderen kun je met allerlei materialen de wand opleuken. Bij natuurlijke decors kun je denken aan zijden, papieren en houten bloemen of vogels. Deze extra’s worden later op de muur aangebracht of ervoor gehangen, zodat de schildering nog meer gaat leven. ................................................................................................. Materialen Steeds meer verf in Nederland is op waterbasis, wat het een stuk makkelijker maakt om de kinderen weer schoon te poetsen na afloop. Waarschuw ouders van tevoren dat de kinderen hun oude kleren moeten aantrekken en zorg voor plastic wegwerphandschoenen. Houd gezichten in de gaten. Schilderspatten in de ogen of mond zijn niet fijn, die moet je meteen uitspoelen. Tip: laat een huisschilder uit de buurt een paar uur met de kinderen oefenen met het indopen en uitrollen van verfrollers, het hanteren van kwasten en het afplakken van randjes.


This is a preview of a remote PDF: https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs41189-017-0082-1.pdf

Carla Overduin. Kids actief 8 +, Kinderopvang, 2017, 34-34, DOI: 10.1007/s41189-017-0082-1