Negatieve aandacht

Kinderopvang, May 2017

Floris, de goedlachse Floris, is druk met een bal. ‘Ba, ba’, roept hij en rent erachteraan. Dat is wat Floris de hele dag doet.

A PDF file should load here. If you do not see its contents the file may be temporarily unavailable at the journal website or you do not have a PDF plug-in installed and enabled in your browser.

Alternatively, you can download the file locally and open with any standalone PDF reader:

https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs41189-017-0070-5.pdf

Negatieve aandacht

Huck Torimex BV Tel Ook voor Speeltoe; & Klimnetten; Ontwerpen t/m; Projectuitvoering - Floris, de goedlachse Floris, is druk met een bal. ‘Ba, ba’, roept hij en rent erachteraan. Dat is wat Floris de hele dag doet. Hij is rustig, vrolijk en verzot op alles wat rolt. En dan ineens uit het niets gaat Floris bovenop een baby zitten en wil ermee gaan stoeien. We schrikken en leggen Floris uit dat dat niet kan met een baby. De weken daarna wordt Floris een ander kind. Bij elke gelegenheid die hij heeft, duwt hij, bijt hij of gaat bovenop kindjes zitten. De allergrootsten trekken hem nog van zich af, maar de kleinere kindjes voelen zich niet prettig. Zodra Floris eraan komt beginnen sommigen al te huilen. Floris krijgt nu van ons ook negatieve aandacht. We zijn zo druk met hem om zijn gedrag te corrigeren en we letten op alles wat hij doet. Spelen met anderen kan niet zonder dat wij erbovenop zitten. De ouders van Floris vinden het ook niet leuk om te horen dat Floris dit gedrag vertoont. Ik besluit met collega’s een plan van aanpak te maken en bespreek dit met de ouders. Thuis stoeit Floris constant met zijn broer en er zijn daar Bestel de gratis catalogus! atten in uw zandbak? Bescherm uw zandbak met een hoogkwalitatief Zandbaknet e maten, vormen en diverse kleuren. Ook in anti-vandalen uitvoering naast spanningen in huis geweest. Dit verklaart een hoop: er is altijd een reden achter bepaald gedrag. Wij gaan aan de slag op de groep. Floris geven we veel positieve aandacht, we leggen de baby’s hoog als Floris speelt of andersom. Ook dagen we hem constant uit met nieuwe activiteiten, leren hem aaien en langzaamaan lijkt dit te werken. Floris ‘vergeet’ de baby’s, de nieuwe uitdagingen zijn veel leuker. Ook aait en kust Floris meer, hij roept ook: ‘Aaaai’. Daarnaast komt hij positieve aandacht bij ons halen, door op schoot te kruipen. De omslag is gemaakt en ook de ouders zijn erg blij om dit te horen. De rust is weer terug: bij Floris en op de groep. Zandbaknetten


This is a preview of a remote PDF: https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs41189-017-0070-5.pdf

Dorien Gerritsen. Negatieve aandacht, Kinderopvang, 2017, 11-11, DOI: 10.1007/s41189-017-0070-5