Thema: Modder

Kinderopvang, May 2017

Modder vies? Welnee! Juist met modder kun je fantastisch spelen. Vies worden? Ja graag. Zéker op Modderdag (donderdag 29 juni)!

A PDF file should load here. If you do not see its contents the file may be temporarily unavailable at the journal website or you do not have a PDF plug-in installed and enabled in your browser.

Alternatively, you can download the file locally and open with any standalone PDF reader:

https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs41189-017-0095-9.pdf

Thema: Modder

KINDEROPVANG | JUNI Modder vies? Welnee! Juist met modder kun je fantastisch spelen. Vies worden? Ja graag. Zéker op Modderdag (donderdag 29 juni)! MODDER TEGEN MUGGEN DE BESCHREVEN ACTIVITEITEN ZIJN AFKOMSTIG UIT 'ALLE KINDEREN NAAR BUITEN! HET GROTE NATUURACTIVITEITENBOEK'. DIT BOEK IS GE MAAKT DOOR MARIEKE DIJKSMAN EN JASPER DE RUITER EN EEN UITGAVE VAN KNNV UITGEVERIJ. PRIJS: € 29,95. WWW.KNNVUITGEVERIJ.NL KLEIEN MET MODDER Met modder maak je de mooiste figuurtjes. Pak een hand vol modder en maak er een poppetje, torentje, kasteel of iets anders leuks van. MODDERTAART Maak met modder je eigen taart. Versier ’m mooi met takken, bladeren en bloemen. MODDERSOEP Neem een pan of een emmer en vul deze deels met modder, eventueel wat water. Voeg er wat bladeren, takjes, bloemen en blaadjes bij. Roeren maar en de soep is klaar! IN DE MODDER SPRINGEN Neem een goede aanloop en spring in een modderpoel. Niet vergeten te stampen! MODDERBAAN Zoek een lekkere modderige helling en glijden maar. Neem een plastic zak mee om op te zitten. Dat glijdt beter en voorkomt dat je kleding slijt. MODDERSCHILDERIJ Maak een mooi schilderij met modder. Je hebt alleen een vel papier nodig. Je vingers zijn de kwasten. Gebruik dik papier: dun papier gaat snel kapot. TIP: Maak modderverf met voedselkleurstof zoals rodebietensap of melk: zo kun je je modder een kleurtje geven. Voeg wat water toe om de modder te verdunnen en klaar is de verf. Muggen houden niet van modder, het stinkt. Smeer net als een wild zwijn gewoon wat modder op je gezicht, armen en benen. Ze zoeken dan een ander slachtoffer om te prikken. MODDERWORSTELEN AFWASSEN MAAR Ben je uitgespeeld en is het een warme zomerdag? Zoek een sloot of plas op en was je kleren. Of spring er met kleding en al in.


This is a preview of a remote PDF: https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs41189-017-0095-9.pdf

Bohn Stafleu van Loghum. Thema: Modder, Kinderopvang, 2017, 17, DOI: 10.1007/s41189-017-0095-9