Boze ouders

Kinderopvang, Sep 2017

Bink werd vrijdagochtend gebracht en na een overdracht ging hij gelijk op onderzoek uit. Eerst even het speelgoed uit de bak halen en daarna door om zich op te trekken aan de bank.

A PDF file should load here. If you do not see its contents the file may be temporarily unavailable at the journal website or you do not have a PDF plug-in installed and enabled in your browser.

Alternatively, you can download the file locally and open with any standalone PDF reader:

https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs41189-017-0136-4.pdf

Boze ouders

• Meer dan 2.000 producten voor professionals en studenten in de zorg • Boeken, tijdschriften, e-books, vragenlijsten, testen, e-learnings, web-tv's en meer Ga direct naar www.bsl.nl - Bink werd vrijdagochtend gebracht en na een overdracht ging hij gelijk op onderzoek uit. Eerst even het speelgoed uit de bak halen en daarna door om zich op te trekken aan de bank. De leidster zat er ook en hij kroop dicht tegen haar aan. Heerlijk zo’n ochtendknuffel. Meerdere ouders druppelden binnen en Bink werd weer op de grond gezet. De leidster moest verder om andere ouders te woord te staan. Toen, nog geen twintig seconden later, hoorden wij een keiharde BOEM en een krijsende dreumes. Bink was op de bank gekropen en had bedacht om er overheen te klimmen. Langzaamaan ontstond er een heel groot ei op zijn voorhoofd en een grote rode plek. Dat is schrikken. De leidster belde beide ouders op en sprak hun voicemail in. Ook stuurde ze nog een sms met een foto, zodat de ouders niet zo zouden schrikken met ophalen. Moeder belde na tien minuten terug: ze was totaal overstuur en kwam Bink gelijk ophalen. Dit had niet mogen gebeuren volgens haar. We moesten echt beter opletten en bovenop Bink zitten, al helemaal nu hij graag klautert. Na een uitleg met excuses kwam vader er een paar dagen later op terug bij mij. Dat het niet had mogen gebeuren, dat oma en mama helemaal van slag waren omdat hij een flinke plek had op zijn gezicht. Dat dit thuis ook nooit gebeurde en dat het zielig is voor Bink. Ik heb uitgelegd dat het heel vervelend is en wij er alles aan doen om er voor te zorgen dat zoiets zo min mogelijk gebeurt. Maar ook dat Bink het leert met vallen en opstaan en dat er zeker meerdere plekken zullen komen nu hij zo klimt en ontdekt. Wij doen allemaal ons best om het te beperken. Papa liet het erbij en mompelde: ‘We gaan het zien’. VAKINFORMATIE KOOP JE BIJ DE SPECIALIST


This is a preview of a remote PDF: https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs41189-017-0136-4.pdf

Dorien Gerritsen. Boze ouders, Kinderopvang, 2017, 14-14, DOI: 10.1007/s41189-017-0136-4