Oxazepam

Nursing, Nov 2017

Artsen schrijven oxazepam voor bij angstgevoelens en gespannenheid, slapeloosheid en alcoholontwenning. Het behoort tot de groep benzodiazepinen. Oxazepam werkt rustgevend, spierontspannend, vermindert angstgevoelens en beïnvloedt de overdracht van elektrische prikkels in de hersenen.

A PDF file should load here. If you do not see its contents the file may be temporarily unavailable at the journal website or you do not have a PDF plug-in installed and enabled in your browser.

Alternatively, you can download the file locally and open with any standalone PDF reader:

https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs41193-017-0171-1.pdf

Oxazepam

- ACCREDITATIE Maak de online versie van deze quiz via www.nursing.nl/ medicijnquiz en verdien 1 accreditatiepunt voor het kwaliteitsregister V&V. Bronnen: - www.rijveiligmetmedicijnen.nl/ - www.apotheek.nl/medicijnen/ oxazepam - www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/ preparaatteksten/o/oxazepam Oxazepam Artsen schrijven oxazepam voor bij angstgevoelens en gespannenheid, slapeloosheid en alcoholontwenning. Het behoort tot de groep benzodiazepinen. Oxazepam werkt rustgevend, spierontspannend, vermindert angstgevoelens en beïnvloedt de overdracht van elektrische prikkels in de hersenen. tekst Eric de Roode, E-nursing platform voor online zorgcursussen Vragen 1 termen tegen ten aanzien van de fre In de bijsluiter kom je verschillende quentie van bijwerkingen (regelmatig, soms, zelden, zeer zelden). Een bijwerking die regelmatig optreedt komt voor bij: A Meer dan 30 op de 100 mensen B Meer dan 10 op de 100 mensen C Meer dan 5 op de 100 mensen D Meer dan 1 op de 100 mensen 2 zijn kleindochter, die een openhart Je 75-jarige thuiszorgpatiënt wil naar operatie moet ondergaan. Hij is van streek hierover en heeft daarom oxazepam voorgeschreven gekregen. Toch wil hij zelf met de auto naar haar toe vanmiddag. Een uur geleden heeft hij zijn oxazepam ingenomen. Wat adviseer je hem? A Niets. Medicijninname en bijwerkingen zijn de verantwoordelijkheid van de huisarts en apotheker B Uit de bijsluiter maak je op dat de belangrijkste bijwerkingen wel meevallen. Je doet verder niets C Oxazepam kan sufheid veroorzaken. Je raadt de patiënt af zelf te gaan rijden 3 maand van de zwangerschap oxaze Als een zwangere vrouw na de achtste pam gebruikt, kan het kind na de geboorte A versuft en slap zijn, met mogelijke adem halingsproblemen tot gevolg B ontwenningsverschijnselen krijgen C Beide beweringen zijn juist 4 keer gestopt worden? Mag het gebruik van oxazepam in één A Ja, dat mag B Nee, dat mag niet C Ja, dat mag, maar is afhankelijk van de duur van het gebruik ➤ De antwoorden op deze vragen vind je op pagina 56


This is a preview of a remote PDF: https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs41193-017-0171-1.pdf

Eric de Roode. Oxazepam, Nursing, 2017, 27-27, DOI: 10.1007/s41193-017-0171-1