Thema: sneeuw & ijs

Kinderopvang, Dec 2017

Verzamel allemaal moois buiten: bessen, bladeren, takjes. Doe deze in een cupcake-houder met een touwtje. Giet er water overheen. Laat buiten in de vrieskou hard worden en klaar is je ijshanger! Laat je het touwtje door alle bakjes lopen, dan maak je een slinger.

A PDF file should load here. If you do not see its contents the file may be temporarily unavailable at the journal website or you do not have a PDF plug-in installed and enabled in your browser.

Alternatively, you can download the file locally and open with any standalone PDF reader:

https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs41189-017-0201-z.pdf

Thema: sneeuw & ijs

THEMA: SNEEUW & IJS KINDEROPVANG | DECEMBER 2017 13 IJshanger Verzamel allemaal moois buiten: bessen, bladeren, takjes. Doe deze in een cupcake-houder met een touwtje. Giet er water overheen. Laat buiten in de vrieskou hard worden en klaar is je ijshanger! Laat je het touwtje door alle bakjes lopen, dan maak je een slinger. Op blote voeten in de sneeuw Wie durft? Op je blote voeten in de sneeuw! Koud is het natuurlijk wel, of liever gezegd: ijskoud. Maar wist je dat een ijsbadje voor je voeten juist heel gezond is? EEN FORT OF IGLO VAN SNEEUW Neem een emmer of plastic bak en vul deze met sneeuw. Zet de emmer op de kop. Haal de emmer van de sneeuw af en de eerste steen van je fort of iglo is gelegd. Zet meerdere stenen naast en op elkaar. WIE MAAKT HET GROOTSTE OF MOOISTE KASTEEL? Gekleurde ijsbol Vul een ballon met wat kleurvloeistof (bijvoorbeeld limonadesiroop of vloeibare waterverf) en doe er water bij. Laat nu de ballon twee dagen buiten in de vrieskou liggen (of in de vriezer, dan gaat het sneller). Het resultaat is prachtig! Schilderen in de sneeuw Met waterverf is de sneeuw één groot vel papier. Verven maar. Tip: gebruik natuurlijke kleurstoffen, bijvoorbeeld bietensap.


This is a preview of a remote PDF: https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs41189-017-0201-z.pdf

Bohn Stafleu van Loghum. Thema: sneeuw & ijs, Kinderopvang, 2017, 13-13, DOI: 10.1007/s41189-017-0201-z