De kerstster Dat hebben wij weer!

Standby, Dec 2017

Al jaren komt ze met enige regelmaat bij ons in de praktijk. Mevrouw P. dik boven de 60 jaar, maar de nieuw e generatie ouderen. Ze accepteert haar leeftijd niet helemaal en is vaak ook zo gekleed: net iets te jeugdig.

A PDF file should load here. If you do not see its contents the file may be temporarily unavailable at the journal website or you do not have a PDF plug-in installed and enabled in your browser.

Alternatively, you can download the file locally and open with any standalone PDF reader:

https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs12490-017-0056-9.pdf

De kerstster Dat hebben wij weer!

De kerstster Dat hebben wij weer! monitoren van een behandeling met behulp van het nemen van een serie gestandaardiseerde foto's met de eigen smartphone, kan op afstand worden vastgesteld hoe de behandeling verloopt (www.dental­ monitoring.com). Omdat er steeds meer ervaring komt in het behandelen met aligners, zal het aantal behandelingen met behulp van deze apparatuur groeien. Voorlopig hebben de orthodontisten en tandartsen voor orthodontie nog niet geleerd om alle behandelingen met behulp van aligners tot een goed einde te brengen. Er zijn in het buitenland al praktijken waar uitsluitend met esthetische apparatuur wordt behandeld. - Samenvattend Het is te verwachten dat er een sterke groei zal zijn in het aantal behandelingen waarbij minder zichtbare en onzichtbare orthodontische apparatuur zal worden toegepast. Het gebruik van intraorale scanners, documen­ tatie van het gezicht in 3D, een digitale planning van het eindresultaat en esthetische apparatuur die gemaakt wordt met behulp van robots, 3D­ printers en andere innovatie­ ve technieken zal spoedig gebruikt worden in een groot aantal orthodontische praktijken en deze innovaties zullen de traditionele orthodontische behandelingen gaan vervangen. Voor vragen over dit artikel kunt u de auteur bereiken via e-mail: . Voor meer informatie over innovaties in de orthodontie, kunt u ook de website www.innovationsinorthodontics. com bezoeken. Al jaren komt ze met enige regelmaat bij ons in de praktijk. Mevrouw P. dik boven de 60 jaar, maar de nieuwe generatie ouderen. Ze accepteert haar leeftijd niet helemaal en is vaak ook zo gekleed: net iets te jeugdig. Zo ook vorige maand: hippe haren, leuk rood leren jasje. Een kwartiertje, 20 minuten controle en schoon­ maken, een kwartier met grote gevolgen. Ze staat op uit mijn witte behandelstoel – ook van leer overigens – en laat een grote rode ster in de stoel achter. Oh, ze zag het nu ook: haar leuke rode jasje was vorige week nog bruin, je weet wel een saaie kleur bruin met midden op het rugpand wel een leuke gewatteerde ster. Ze had hem toch al een week geleden rood geverfd, dat had toch wel droog mogen zijn. Na afloop van de praktijkdag hebben we met van alles geprobeerd de ster te verwijderen, met peut, met terpentine, zelfs met chloor en etsgel. Niets hielp, oké de ster vervaagde wat, maar weg was hij niet. Dan moeten we er maar even creatief mee omgaan, we zitten sowieso een paar weken voor kerst. Andere jaren worden er wat kerstballen aan de unit gehangen om in de stemming te komen, nu hebben we een kerstster! De tijd zal de ster doen vervagen en hopelijk is dat wél voor Pasen!


This is a preview of a remote PDF: https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs12490-017-0056-9.pdf

Bohn Stafleu van Loghum. De kerstster Dat hebben wij weer!, Standby, 2017, 17-17, DOI: 10.1007/s12490-017-0056-9