Ambassadeurs

Kinderopvang, Oct 2018

Samenvatting ‘Kinderopvang is duur en mijn kind is er niet écht veilig. Je leest toch vaak over incidenten als misbruik, wiegendood of ongelukken. En ik ben bang dat mijn kind niet genoeg aandacht krijgt. Bovendien: je krijgt toch geen kinderen om ze dan op het kinderdagverblijf te dumpen?’ Dit is niet mijn mening, maar het is wel wat veel ouders denken, die hun kind niet naar het kinderdagverblijf brengen.

A PDF file should load here. If you do not see its contents the file may be temporarily unavailable at the journal website or you do not have a PDF plug-in installed and enabled in your browser.

Alternatively, you can download the file locally and open with any standalone PDF reader:

https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs41189-018-0268-1.pdf

Ambassadeurs

Kinderopvang October 2018, Volume 28, Issue 10, pp 3–3 | Cite as Ambassadeurs AuthorsAuthors and affiliations Marike Vroom Redactioneel First Online: 05 October 2018 33 Downloads Samenvatting ‘Kinderopvang is duur en mijn kind is er niet écht veilig. Je leest toch vaak over incidenten als misbruik, wiegendood of ongelukken. En ik ben bang dat mijn kind niet genoeg aandacht krijgt. Bovendien: je krijgt toch geen kinderen om ze dan op het kinderdagverblijf te dumpen?’ Dit is niet mijn mening, maar het is wel wat veel ouders denken, die hun kind niet naar het kinderdagverblijf brengen. Marike Vroom hoofdredacteur Kinderopvang , @marikevroom Open image in new window ‘Kinderopvang is duur en mijn kind is er niet écht veilig. Je leest toch vaak over incidenten als misbruik, wiegendood of ongelukken. En ik ben bang dat mijn kind niet genoeg aandacht krijgt. Bovendien: je krijgt toch geen kinderen om ze dan op het kinderdagverblijf te dumpen?’ Dit is niet mijn mening, maar het is wel wat veel ouders denken, die hun kind niet naar het kinderdagverblijf brengen. Dat blijkt uit recent onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). Uit dat onderzoek bleek ook dat ouders die wel klant zijn van de kinderopvang deze bezwaren niet of nauwelijks (meer) hebben. Ze zijn zelfs reuze tevreden over ‘hun’ kinderdagverblijf of bso. Voorzitter van de Brancheorganisatie Kinderopvang, Felix Rottenberg vindt dat de kinderopvang een imagoprobleem heeft. Daar moet de sector dus wat aan doen. En hier kom jij als pm’er in beeld, want je bent ambassadeur van het vak. Zo kun je moeilijk zeggen dat je je eigen kinderen nooit naar een kinderdagverblijf zou brengen. Wat je wel kunt doen: je enthousiasme voor je vak overbrengen aan je vrienden en kennissen. Vertel hoeveel kinderen leren op de opvang. Bedenk eens een leuke pr-activiteit met je team. Organiseer iets voor jonge ouders die geen klant zijn, zoals een mamma-café of een workshop peuterdans in het weekend. Als je jonge ouders op die manier over de drempel kunt krijgen, ben je alweer een hele stap verder. Hopelijk denken jonge ouders hier dan over een tijdje hetzelfde over kinderopvang als die in de Scandinavische landen: als je je kind thuis houdt, ontzeg je een kind heel veel. Copyright information © Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Media B.V. 2018 Authors and Affiliations Marike Vroom11.http://www.bsl.nl


This is a preview of a remote PDF: https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs41189-018-0268-1.pdf

Marike Vroom. Ambassadeurs, Kinderopvang, 2018, 3-3, DOI: 10.1007/s41189-018-0268-1