Peter van der Loo: zowel zorgfinancial als waterpoloscheidsrechter

HEADline, Feb 2018

Bohn Stafleu van Loghum

A PDF file should load here. If you do not see its contents the file may be temporarily unavailable at the journal website or you do not have a PDF plug-in installed and enabled in your browser.

Alternatively, you can download the file locally and open with any standalone PDF reader:

https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs40739-018-0012-6.pdf

Peter van der Loo: zowel zorgfinancial als waterpoloscheidsrechter

PETER VAN DER LOO zowel zorgfinancial als waterpoloscheidsrechter Opleiding: HEAO-BE HOFAM Leeftijd: 51 Naam: Peter van der Loo Burgerlijke staat: gehuwd, 3 kinderen Functie en werkgever: Hoofd financiële administratie Eurotransplant - Personalia Pheert de wachtlijst voor mensen die wachten eter van der Loo is mijn naam en ik ben werkzaam bij Eurotransplant. Eurotransplant beop een donororgaan en wijst organen toe wanneer er een donor wordt gemeld. Eurotransplant doet dit voor acht Europese landen. Na werkzaam te zijn geweest in de ziekenhuizen van Gouda en Leiderdorp ben ik als hoofd financiële administratie bij Eurotransplant beland. Ik ben altijd lid gebleven van HEAD/Fizi en Fizier lees ik nog steeds met interesse. Vanaf mijn 17e ben ik waterpoloscheidsrechter. Zoals dat gaat bij een vereniging word je gevraagd of je ook je bijdrage wilt leveren als vrijwilliger: in dit geval als wedstrijdjurylid bij waterpolowedstrijden. Later ben ik scheidsrechter geworden. Door de jaren heen vond ik het fluiten steeds leuker worden en mocht ik ook steeds hogere wedstrijden fluiten. Omdat ik geen talent had als waterpolospeler maar wel de ambitie om met het fluiten het hoogste te bereiken, ben ik op een gegeven moment gestopt met zelf spelen. Ik fluit nu elk weekend een wedstrijd in de Nederlandse eredivisie. Sinds 2005 ben ik ook internationaal actief als een van de acht scheidsrechters die Nederland internationaal vertegenwoordigen. Deze ‘uit de hand gelopen’ hobby heeft me al op veel plaatsen in Europa gebracht met als hoogtepunt de Europese Spelen in Baku (Azerbeidzjan) in 2015. Collega’s van mij vinden waterpolo maar een harde sport, waar veel onder water gebeurt. Dat wordt dan ook nog eens bevestigd door televisiebeelden als er waterpolo wordt uitgezonden. Hoe kun je nu een overtreding zien, wordt me vaak gevraagd? Maar dat is een kwestie van ervaring. Het fluiten van waterpolowedstrijden is voor mij een mooie afwisseling met mijn dagelijkse werk. Waar ik in mijn werk over bepaalde zaken wat langer na kan denken, moet ik tijdens een waterpolowedstrijd snel en veel beslissingen nemen. Een foute of minder gelukkige beslissing moet ik snel naast me neer kunnen leggen. Het scheidsrechtersvak vereist een hoge mate van concentratie. Een parallel met het dagelijkse werk is samenwerking. Alle wedstrijden op dit niveau worden door twee scheidsrechters geleid. Je fluit niet met een vaste collega, dus je moet je snel kunnen aanpassen om tot een optimale samenwerking te komen. Je bent ten slotte scheidsrechter om een wedstrijd in goede banen te leiden voor spelers of speelsters. Je bent er niet voor jezelf, maar ter ondersteuning van anderen en dat past dan weer mooi bij mijn rol als financial bij Eurotransplant.


This is a preview of a remote PDF: https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs40739-018-0012-6.pdf

Bohn Stafleu van Loghum. Peter van der Loo: zowel zorgfinancial als waterpoloscheidsrechter, HEADline, 2018, 34-34, DOI: 10.1007/s40739-018-0012-6